Skip to main content

Finaleplaats LIONS en Aalsmeer na krankzinnige slotronde

OCI-LIONS en FIQAS/Aalsmeer reizen volgende week af naar Den Bosch voor de Final4 van de BENE-League. De topploegen maakten, ondanks de hete adem van Herpertz/Bevo, geen fout.

Advertentie

In een stroef duel tegen Sporting Nelo sloeg LIONS na rust (15-13) een gaatje. Portugees Ramos nam de landskampioen vertrouwd bij de hand en werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen: 26-22. Door puntverlies van Initia Hasselt (28-28 bij Visé), klimt de formatie van Schmetz naar de tweede plaats.

FIQAS/Aalsmeer boekte in Zwartemeer een overtuigende zege. Na een rode kaart van Falke was het verzet van de thuisploeg gebroken. De pijlsnelle Robin Boomhouwer kroonde zich in het 19-28 gewonnen duel tot topschutter van de Noord-Hollanders.

Waardeloos
De overwinning van Aalsmeer maakte een grootse prestatie van Bevo waardeloos. In Panningen waren de Limburgers, strijdend voor de laatste kans op het behalen van het finaleweekend, oppermachtig tegen koploper Bocholt: 40-27. Op doelsaldo trekken de gretige mannen van Jo Smeets alsnog aan het kortste eind.

Eindstand linkerrijtje BENE-League:
1. Achilles Bocholt 22-35
2. LIONS 22-31
3. Initia Hasselt 22-31
4. Aalsmeer 22-30
5. Bevo 22-30
6. Volendam 22-26

Volgend weekend treffen de beste vier ploegen van Nederland en België elkaar tijdens het finaleweekend in Den Bosch. In sporthal Maaspoort worden op zaterdag 17 maart de volgende halve finales afgewerkt: Bocholt-Aalsmeer, LIONS-Hasselt.

Advertentie