Skip to main content

Begrip Van der Heijden voor uitstellen Olympische Spelen

International Laura van der Heijden (29) heeft begrip voor het uitstellen van de Olympische Spelen. Door de uitbraak van het coronavirus vindt het toernooi niet deze, maar volgende zomer plaats in Tokyo. 

Advertentie

“Als je het hoort is het wel even schakelen”, geeft Van der Heijden eerlijk toe. De linkspoot van Oranje verheugde zich erg op de Olympische Spelen in Japan. “In Rio de Janeiro (2016, red.) heb ik mijn ogen uitgekeken. De hele sfeer van zo’n toernooi is heel bijzonder. Onbeschrijfelijk. Dat wil ik nog eens meemaken.”

Van der Heijden en consorten moeten een jaar langer wachten. De Spelen zijn een jaar uitgesteld. “Een heel begrijpelijke beslissing. Wanneer het over een aantal weken al veilig is, is het niet verantwoord. We zouden ongetraind zo’n zwaar toernooi moeten spelen. Erg lastig.”

SG BBM Bietigheim
Door de uitbraak van het coronavirus kan Van der Heijden in dienst van SG BBM Bietigheim niet strijden om de titel in Duitsland. De achterstand op koploper Borussia Dortmund was slechts twee punten. Het seizoen wordt niet afgemaakt en daarmee vertrekt Van der Heijden zonder afscheid naar haar nieuwe club: Siofok HC.

In Hongarije gaat de rappe rechteropbouwspeelster zich inspelen voor de Olympische Spelen van 2021. “Stoppen voor Oranje is niet aan de orde”, verzekert de bijna 30-jarige.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie