Skip to main content

Talenten HandbalAcademie slaan opnieuw vleugels uit

By 8 juni 2020Voorpagina

De transfer van Zoë Sprengers naar TSV Bayer 04 Leverkusen bewijst de waarde van de HandbalAcademie. Deze zomer verhuizen opnieuw grote talenten van Papendal naar het buitenland.

Advertentie

Na jaren het topsportprogramma in Arnhem gevolgd te hebben gaat Sprengers over de grens. De hoekspeelster heeft een tweejarige verbintenis ondertekend bij de club uit de Duitse Bundesliga.

Generatiegenoten Nikita van der Vliet (Nykobing), Britt van der Baan (foto, TuS Metzingen) en Danique Trooster (Werder Bremer) zijn Sprengers voor gegaan. Ook zij waren de afgelopen seizoenen actief op de HandbalAcademie en spelen na de zomer in een buitenlandse competitie.

Wereldkampioen
In 2006 werd de HandbalAcademie opgericht. Internationals als Laura van der Heijden, Tess Wester, Danick Snelder, Kelly Dulfer, Lois Abbingh, Estavana Polman, Debbie Bont en Delaila Amega vonden via Papendal hun weg naar de Europese top. In december 2019 pakte Oranje goud op het WK in Japan.

In Arnhem krijgen de talenten in de midweek een topsportprogramma voorgeschoteld. Op vrijdag keren de groeibriljanten terug naar de club. Edwin Kippers, Ricardo Clarijs en Rick Louw zijn als talententrainers actief bij de HandbalAcademie. Laatstgenoemde richt zich op de herenkant.

Transfers
Ook na de zomer opent de HandbalAcademie weer de deuren. Dat zal door transfers naar het buitenland gebeuren in een gewijzigde samenstelling. Op dit moment trainen de talenten, door de uitbraak van het coronavirus, slechts enkele keren op Papendal.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie