Skip to main content

VZV brengt aantal Nederlandse deelnemers in Europa op twee

By 21 juli 2020Voorpagina

VZV en SEW houden aankomend seizoen namens Nederland de eer in Europa hoog. Alleen de beide, vrouwelijke, eredivisieploegen hebben zich ingeschreven voor een grensoverschrijdend bekertoernooi.

Advertentie

Na SEW komt ook VZV uit in de voormalige Challenge Cup: de EHF European Cup. Waar SEW start in de tweede ronde, komt de formatie uit ’t Veld pas in de derde kwalificatieronde in actie.

Zo ziet na Quintus en HandbaL Venlo ook regerend landskampioen VOC af van deelname aan Europa. De twee eerstgenoemde clubs hebben aangegeven met het oog op de aanwezigheid van het coronavirus een avontuur in Europa niet aan te durven.

Het mannenschema telt nul Nederlandse deelnemers. Alle BENE-Leagueploegen hebben afgezien van deelname aan bijvoorbeeld de opvolger van de EHF Cup: de EHF European League. Internationals Kay Smits (TTH Holstebro) en Luc Steins (Fenix Toulouse) komen wel in het Europese bekertoernooi in actie.

Naast dat er een hoop vrouwelijke landgenoten meedoen aan de Champions League, telt ook de EHF European League veel Nederlandse deelnemers. Anouk Nieuwenweg (Thüringer HC), Danick Snelder, Laura van der Heijden (beide Siofok HC), Myrthe Schoenaker, Isabelle Jongenelen (HSG Blomberg-Lippe), Bo van Wetering, Tamara Haggerty, Britt van der Baan (TuS Metzingen), Annick Lipman (Byasen Trondheim), Dione Housheer en Nikita van der Vliet (beide Nykobing) komen met hun club na de zomer uit in het tweede bekertoernooi van het continent.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie