Skip to main content

Wester: Hopelijk kunnen we de twijfel achter ons laten

By 10 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Het kan verkeren op het EK in Denemarken. Tess Wester en consorten stonden op de rand van uitschakeling, maar zijn door de zege op Hongarije helemaal terug in het toernooi.

Advertentie

De overwinning op de groepsgenoot (28-24) betekende niet alleen het eerste succes van de Oranjedames op het EK, maar zorgde ook voor een aardige uitgangspositie in de hoofdfase van de titelstrijd. “De voorgaande toernooien hebben we ook van Hongarije gewonnen. Het was geen verrassing, maar natuurlijk is het fijn dat we twee punten meenemen naar de volgende ronde”, zegt Tess Wester.

Voortborduren op overwinning
De goalie van Oranje herkende afgelopen dinsdag weer contouren van de wereldkampioen. “We hebben ook na de nederlaag tegen Kroatië tegen elkaar gezegd dat we weten dat we goed kunnen spelen, maar dat het er niet uitkomt. Natuurlijk heeft de slechte start twijfel met zich meegebracht. Hopelijk kunnen we dat achter ons laten.”

“We willen voortborduren op de overwinning op Hongarije en de wedstrijden daarvoor vergeten”, besluit Wester. Dat moet ook, want met Noorwegen wordt vanavond de titelfavoriet getroffen. Het Scandinavische land scoorde in de groepsfase zes punten uit drie duels en lijkt al op stoom.

Olga Assink
Nederland – Noorwegen begint vanavond om 20:30 en is te zien op kanaal 14 van Ziggo Sport. De uitzending op het sportkanaal begint al om 20:05. Met Olga Assink in de studio wordt vooruitgeblikt op het openingsduel van Oranje in de hoofdfase.

Foto: Kolektiff Images

Advertentie