Skip to main content

Het moet nu gebeuren voor V&L en Dynamico

Met nog ieder tien wedstrijden voor de boeg moet het nu gebeuren voor degradatiekandidaten V&L en Dynamico.

Advertentie

De nummer zestien van de eredivisie degradeert na 30 speelrondes naar de eerste divisie. Geluk voor de nummer voorlaatst, want die speelt ook na de zomer in de eredivisie.

Na een hoopvolle competitiestart, zo werd er van onder meer Volendam 2 en DFS Arnhem gewonnen, is V&L na een vrije val afgezakt naar de allerlaatste plaats in de competitie. Al acht wedstrijden op rij is de formatie uit Geleen met lege handen achter gebleven.

Martin Vlijm
Een jaar geleden stond LIONS 2 het plaatsje in de eredivisie af aan V&L. Martin Vlijm werd aan de staf toegevoegd. Het aantal spelers bij V&L is flink gegroeid en op tweederde van het seizoen moeten de punten gaan komen om degradatie te voorkomen.

Dynamico heeft een punt meer dan V&L en staat net boven de degradatiestreep. De Noord-Brabanders hebben ook nog zicht op nummer veertien op de ranglijst EHC. Laatstgenoemd team stond lange tijd helemaal onderaan, maar heef het juiste ritme in de eredivisie weten te vinden.

Programma degradatiekandidaten
Dit weekend speelt Dynamico thuis tegen de reserves van Volendam. V&L gaat op bezoek bij WHC/Hercules. Ook een uitwedstrijd voor EHC dat het zondag tegen hoogvlieger Aalsmeer 2 opneemt.

Tussenstand eredivisie:
11. Havas 22-15
12. GHV 20-13
13. Feyenoord Handbal 21-12
14. EHC 21-11
15. Dynamico 20-9
16. V&L 20-8

Foto: FotoReza

Advertentie