Skip to main content

Zware route Fortes Venlo richting groepsfase van EHF European League

By 16 juli 2024Buitenland, Voorpagina

Landskampioen Fortes Venlo gaat tegen de nummer vijf van Hongarije debuteren in de EHF European League. Na Vác kan nog een zware tegenstander volgen.

Advertentie

De loting heeft beide teams aan elkaar gekoppeld. Waar de Limburgers afgelopen seizoen ten koste van VOC landskampioen werden, eindigde Vác achter Ferencvaros, Champions League-winnaar Györ, Moson en DVSC Schaeffler op plaats vijf in de Hongaarse eredivisie.

Het heenduel is in het weekend van 5 en 6 oktober. Een week later is de return. Als Fortes Venlo Vác uit het toernooi knikkert wacht het Thüringer HC van Oranjedame Nathalie Hendrikse en Sharon Nooitmeer.

Kwartfinale
Nog nooit kwamen de blauw-witten, naast Nederlands kampioen ook verliezend bekerfinalist, uit in de EHF European League. Vorig seizoen haalde Fortes Venlo de kwartfinale van de EHF European Cup.

Advertentie

Ook het HSG Blomberg-Lippe van aanwinst Amber Verbraeken laat zich begin oktober in de voorlaatste kwalificatieronde van de EHF European League zien. De Duitse club moet langs SU ZRK Crvena Zvezda om dichterbij de groepsfase te komen.

Al vier teams zeker
In november wordt de laatste schifting voor de hoofdronde, bestaande uit zestien teams, gemaakt. Onder andere Borussia Dortmund, MKS FunFloor Lublin en TuS Metzingen stromen dan in.

Vier clubs slaan beide kwalificatierondes over en zijn al zeker van een plaatsje in één van vier poules. Dat zijn Ikast Handbold, het Nederlands getinte HSG Bensheim/Auerbach, Dunarea Braila en Neptunes de Nantes.

Lees ook: SEW naar Zweden, competitiegenoot VZV begint tegen Bosniërs

Foto: FotoReza

Advertentie