Skip to main content

Deze Oranjedames gaan op de Olympische Spelen debuteren

By 18 juli 2024juli 20th, 2024Oranje, Oranje Dames, Parijs 2024, Voorpagina

Van de veertien Oranjedames in de definitieve selectie voor de Olympische Spelen, gaat een vijftal in Parijs op het eindtoernooi debuteren. Een week voor de eerste wedstrijd in Frankrijk even voorstellen.

Advertentie

Yara ten Holte
Doelvrouw Ten Holte was in Tokio reserve. Drie jaar later mag de goalie van het Deense Odense zich basisspeler noemen. Op het afgelopen WK, plaats vijf voor Nederland, haalde Ten Holte vaak hoge stoppercentages.

Zoë Sprengers
Samen met Bo van Wetering is Sprengers in Parijs één van twee hoekspelers. Na de zomer gaat ze met haar nieuwe club Nykøbing, Sprengers laat Borussia Dortmund achter zich, voor het eerst uitkomen in de Champions League.

Nikita van der Vliet (foto)
Van der Vliet is één van twee nieuwe cirkelspelers in het Nederlands team. Waar positiegenoten Danick Snelder en Merel Freriks, geblesseerd, in Japan van de partij waren, gaat Van der Vliet op voor haar debuut op de Spelen. Ze is in Denemarken teamgenoot van Ten Holte.

Kim Molenaar
De 22-jarige Molenaar is de jongste uit de selectie. Door de afwezigheid van Inger Smits heeft de Noord-Hollandse, eigendom van København Håndbold, een plekje van bondscoach Per Johansson gekregen.

Tamara Haggerty
De cirkelspeelster van het Hongaarse DVSC Schaeffler maakte enkele maanden geleden haar WK-debuut en plakt de Spelen erachteraan. Haggerty kan ook een belangrijke pion in het hart van de Nederlandse verdediging worden.

Foto: FotoReza

Advertentie