Skip to main content

Denemarken trakteert titelhouder meteen op verlies

By 27 juli 2024Parijs 2024, Voorpagina

Denemarken heeft zich vanavond gerevancheerd voor de verloren EK-finale door olympisch titelhouder Frankrijk in de eerste wedstrijd in Parijs meteen op een nederlaag te trakteren.

Advertentie

De 37-29 overwinning van de Denen, winnaar van het goud in 2016, kreeg in de tweede helft vorm. Halverwege stond het 18-17.

Bij 4-9 zat de sfeer er in Parijs goed in. Franse doelman Vincent Gérard opende furieus, maar stond later zijn plaatsje af aan positiegenoot Rémi Desbonnet. Met vijftien stops (45 procent) werd een invaller aan de overkant de beste doelman van de avond: de 35-jarige Niklas Landin.

In de Franse hoofdstad was de tandem bestaande uit Simon Pytlick (foto) en Mathias Gidsel nauwelijks af te stoppen door het thuisland. Beide opbouwers kwamen tot elf goals. In het tweede half uur maakte het Deense duo twaalf van de zestien veldtreffers van de rood-witten.

Advertentie

Niet alleen klopte Frankrijk Denemarken in de genoemde EK-finale in januari. Ook in de eindstrijd op de vorige Olympische Spelen trok de ploeg van Betrand Gille tegen de Scandinaviërs aan het langste eind. Beide groepsgenoten kunnen elkaar na vanavond op de Spelen op zijn vroegst in de finale tegenkomen.

Eerder op de avond in Parijs rekende Duitsland af met Zweden dat enkele maanden geleden nog de troostfinale van het Europees kampioenschap ten koste van de Duitsers won. Het werd in poule A 30-27 (12-11) voor het land waar linkspoot Renars Uscins acht maal het net vond.

Alle uitslagen zaterdag 27 juli:
Spanje – Slovenië 25-22
Hongarije – Egypte 32-35
Kroatië – Japan 30-29
Noorwegen – Argentinië 36-31
Duitsland – Zweden 30-27
Denemarken – Frankrijk 37-29

Foto: FotoReza

Advertentie