Skip to main content

Eussen wijst concurrenten af: “Bij LIONS heb ik de zekerheid”

BENE-Leagueploeg LIONS heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Tegen Köln liet ‘Talent van het Jaar’ Jur Eussen (20) zich gewoon in het tenue van de Limburgse fusieclub zien. 

Advertentie

De partij in Sittard eindigde in 34-26 voor de thuisploeg. Het betekende het officieuze debuut van trainer/coach Bruno Thevissen. De Belg krijgt bij LIONS te maken met een smallere selectie al kan Thevissen gewoon beschikken over Eussen.

De veelzijdige opbouwer werd na de verloren finale met Aalsmeer uitgeroepen tot meest talentvolle speler van Nederland en zo speelde Eussen zich bij de concurrentie in de kijker. “Ik en ook mijn broer Ids hadden zeker weg gekund. Het heeft me laten twijfelen”, zegt de tiener.

Plussen en minnen
Toch stond Eussen afgelopen weekend gewoon tegenover Köln. “Toen LIONS vorig seizoen druk was met rechtszaak hebben clubs uit binnen en buitenland zich gemeld”, vertelt Eussen die in 2023 nog lang voor eredivisionist BFC uitkwam. “Het zag er niet goed uit voor de club en natuurlijk ga je dan gesprekken aan.”

Advertentie

De Limburgse broers bekeken de opties. “Je gaat plussen en minnen. Tot op het laatst heb ik getwijfeld, omdat het contract van LIONS pas laat kwam. Het werd bijna loten, want ik wilde ondanks het lastige jaar bij LIONS eigenlijk niet overstappen naar een concurrent uit eigen land of België.”

Ambities
“Bij LIONS zie ik genoeg kansen me te ontwikkelen”, begint Eussen uit te leggen waarom hij bij de fusieclub is gebleven. “Bij grotere teams word je één van meerdere, goede opbouwers. Bij LIONS kan ik een belangrijke rol gaan pakken. Dat is na mijn debuutseizoen vorig jaar een volgende stap voor mij.”

Ook kan Eussen door bij LIONS te blijven zijn studie vervolgen. “Mijn ambities liggen hoger dan de BENE-League. Bij LIONS heb ik de zekerheid dat ik veel minuten ga maken, want de spoeling is dunner geworden.”

Samen met Ids spelen
“Bijna alle jongens die zijn weggegaan of gestopt hadden een grote rol”, vertelt Eussen die een jaar geleden met LIONS de Supercup won. “Nu hebben we een jongere ploeg en nieuwe trainer. Natuurlijk zou ik weer twee finales willen spelen en het liefst drie, maar dan moeten we ons als ploeg enorm gaan ontwikkelen. We moeten van verder komen.”

Wat geeft Eussen helemaal aan het begin van het nieuwe seizoen hoop? “Ids haalt meteen op de trainingen een hoog niveau. Hij heeft ook afgelopen seizoen veel vanaf de kant moeten toekijken, maar ik sta nu al te kijken van de impact die hij op het spel van LIONS kan hebben. Ik kijk ernaar uit veel met hem op het veld te staan.”

Foto: FotoReza

Advertentie