Skip to main content

Eerste zege in Parijs voor Zweden, Duitsland en Denemarken winnen weer

By 29 juli 2024Parijs 2024, Voorpagina

In speelronde twee van de poulefase van de Spelen heeft Zweden de eerste twee punten opgepikt. Aan het einde van de middag klopten de geel-blauwen Spanje.

Advertentie

In Parijs werd het 29-26 voor Zweden. Halverwege stond het nog gelijk: 11-11. Na 18-16 sloegen de Scandinaviërs een gaatje van vijf (22-17).

Met vijftien stops (35 procent) had doelman Tobias Thulin (foto) een groot aandeel in de belangrijke zege van Zweden. Sebastian Karlsson, Lucas Pellas en cirkelspeler Oscar Bergendahl maakten ieder vijf goals tegen de Spanjaarden.

De Zuid-Europeanen, in Tokio nog goed voor brons, blijven steken op de twee punten die zaterdag tegen Slovenië werden behaald (25-22). Over twee dagen treft Spanje het nog puntloze Japan. Zweden neemt het op tegen de Slovenen die vandaag met Kroatië afrekenden: 31-29.

Advertentie

In groep A gaat Duitsland aan de leiding. Na Zweden versloegen de buren in Frankrijk ook Japan. Een sterke eerste helft (10-21) betekende de basis voor de winst op de Aziaten: 26-37.

Runner-up Denemarken voert de andere poule aan. Opponent Egypte kwam vanmiddag een zwak begin (9-19) niet te boven: 27-30. Na elf doelpunten in het openingsduel met Frankrijk scoorde de Deense rechteropbouwer Mathias Gidsel opnieuw vaak. Hij maakte er tegen de Afrikanen acht.

Om 19:00 komt het thuisland weer op de vloer. In poule B neemt Frankrijk het op tegen Noorwegen. Groepsgenoten Argentinië en Hongarije sluiten dag twee op de Spelen om 21:00 tegen elkaar af.

Foto: FotoReza

Advertentie