Skip to main content

Na De Folter haalt Achilles Bocholt noodgedwongen ook Govaarts

Doelman Michiel de Folter (23) volgens plan en uit nood ook positiegenoot Jordi Govaarts (28) sluiten aan bij SHL-ploeg Achilles Bocholt uit België. 

Advertentie

Als Stef Gijbels’ vervanger en stand-in van Clem Leroy weekte Achilles Bocholt De Folter los bij eredivisionist Tachos. Met de Waalwijkers was de jonge goalie in het seizoen 2022/2023 reeds een jaar actief in de toenmalige BENE-League.

“De uitdaging bij Bocholt is heel groot en daar was ik naar op zoek”, legt De Folter zijn keuze voor de meervoudig landskampioen uit. “Clem is een topkeeper. Ik kan veel van hem leren. Daarnaast stond ik bij Tachos en de Brabantse selectie altijd achter Arjan Versteijnen. Ik weet hoe het is om iemand in de nek te hijgen.”

Onlangs raakte De Folter zwaar geblesseerd waardoor Achilles Bocholt – in de tweede ronde van de EHF European Cup aan KH Rahoveci uit Kosovo gekoppeld – toch de markt weer op moest, want de aanwinst ligt er een jaar uit. De SHL-ploeg kwam opnieuw in het zuiden van Nederland uit.

Govaarts werd in de lente eredivisiekampioen met BFC. Voor de doelman in Beek onder de lat terecht kwam, keepte Govaarts al voor LIONS en het Belgische Sasja. Eerder raakte BFC Vasco Vonk, Martijn Meijer en Jeroen Croonen kwijt aan de Super Handball League, want het trio is aangesloten bij LIONS.

Eerder nam Achilles Bocholt Tido Bierkens over van Tachos. Ook de ervaren Pool Rafal Przybylski trekt het blauw-zwart van de Belgische topclub aan.

Foto: FotoReza

Advertentie