Skip to main content

Groepswinnaar Duitsland krijgt het in kwartfinale toch voor de kiezen

By 5 augustus 2024Parijs 2024, Voorpagina

Voorafgaand aan de Olympische Spelen zou Duitsland bijzonder blij zijn met plaats één in poule A en daarmee een theoretisch gunstige route richting de olympische eindstrijd, maar het groepshoofd krijgt het in de kwartfinale toch voor de kiezen.

Advertentie

De Duitsers treffen woensdagmiddag het vierde land van groep B en dat is titelverdediger Frankrijk. Het gastland dat pas in poulewedstrijd drie haar eerste punt pakte en door zeges op Argentinië en Hongarije toch door is naar de laatste acht.

In groep A verloor Duitsland alleen van Kroatië dat reeds is uitgeschakeld. Verder imponeerde de relatief jonge ploeg van bondscoach Alfred Gislason (foto). Runner-up Slovenië, Spanje – goed voor brons in Tokio – Zweden en Japan gingen er in de Franse hoofdstad aan.

Voor eigen publiek kroop Frankrijk gisteren door het oog van de naald. Nadat Duitsland door een knappe overwinning op Slovenië poule A won (36-29) vocht de titelverdediger in een onderling gevecht met Hongarije voor één kwartfinaleplaats. Na 19-18 achter werd het alsnog 20-24 voor het zenuwachtige thuisland.

Denemarken en Noorwegen speelden gisteravond om de eerste plaats in de poule van Frankrijk. De Denen, olympisch kampioen in Rio de Janeiro, bleven voor de vijfde keer op rij ongeslagen: 32-25. Met respectievelijk 43 en 35 doelpunten voeren landgenoten Mathias Gidsel en Simon Pytlick de topscorerslijst van de Spelen aan.

Programma woensdag 7 augustus:
9:30 Spanje – Egypte
13:30 Duitsland – Frankrijk
17:30 Denemarken – Zweden
21:30 Noorwegen – Slovenië

Foto: FotoReza

Advertentie