Skip to main content

Promovendus Aristos raakt kartrekker De Jong kwijt: “Dit is een mooie uitkomst voor mij”

Na een uitstekend jaar in de eerste divisie met Aristos gaat Niels de Jong (27) het in het nieuwe seizoen in de Super Handball League proberen. De schutter draagt na de zomer het oranje-zwart van Volendam.

Advertentie

Via teamgenoot in Amsterdam Maurits van Buren is De Jong in contact gekomen met Volendam-hoofdtrainer Geert Hinskens. “Ik had niet gedacht weer op het hoogste niveau te kunnen spelen”, legt De Jong uit.

In maart 2023 werd hij aan zijn knie geopereerd. “Ik wilde geen last hebben en ben op een lager niveau bij Aristos gaan spelen”, vervolgt de opbouwer. “Bijna heel het seizoen heb ik kunnen spelen en het vertrouwen in mijn lichaam groeide. Toen ben ik gaan nadenken.”

Knie kan het aan
Met de ploeg uit de hoofdstad speelde De Jong om de titel en daarmee promotie naar de eredivisie. In de gewonnen strijd met medekoploper Rapiditas speelde hij met veel doelpunten een grote rol. 

Advertentie

De eerste twee weken van de voorbereiding draaide De Jong, die in de BENE-League een verleden heeft bij rivaal Aalsmeer en Quintus, mee met Volendam. “Die zijn goed verlopen. De knie kan de vele trainingsuren aan. Toen heb ik samen met Geert besloten naar Volendam te komen.”

“Dit is een mooie uitkomst voor mij”, besluit De Jong. “Het is ene leuke en jonge groep en ik wil graag meedoen op het hoogste niveau.”

Versterking vijf
De Jong is versterking vijf van Volendam. Eerder sloten Hidde Hoogenberg (Feyenoord), Lars van Driel (Bevo), Rob Goudriaan (SC Magdeburg) en Nassim Bellahcene (AEK Athene) aan in Noord-Holland.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie