Skip to main content

Sterk gewijzigd BFC en Tachos openen nieuw eredivisieseizoen tegen elkaar, promovendi beginnen thuis

By 14 augustus 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

De eredivisie start volgende maand tegelijkertijd met de Super Handball League. Op 7 september staan acht aantrekkelijke affiches op het programma waarbij aanwinsten zich voor het eerst in nieuw tenue kunnen bewijzen.

Advertentie

Om 19:00 ontvangt kampioen BFC Tachos. Waar de ploeg uit Beek afgelopen seizoen eerste werd, eindigden de gasten uit Waalwijk op plaats vier.

BFC en Tachos zitten in hetzelfde schuitje. De eredivisionisten hebben een jas uitgedaan. Trainer/coach van BFC Richard Curfs moet het in het nieuwe jaar doen zonder de LIONS verkaste spelers Jeroen Croonen, Martijn Meijer en Vasco Vonk. Kjeld Dekker gaat het in Duitsland bij TV Aldekerk proberen terwijl goalie Jordy Govaarts met Achilles Bocholt in de Super Handball League gaat uitkomen.

In de Aristoshal
Espen Klomp is nieuw in Zuid-Limburg en treft meteen zijn vorige club. Bij Tachos staan getransfereerde sterkhouders als Michiel de Folter, Tido Bierkens (beiden Achilles Bocholt), Milan van der Bruggen (Houten) en Max Voermans (Hurry-Up) niet meer op het wedstrijdblad. Nieuw is doelman Bram van Grunsven die een verleden bij Bevo heeft.

Advertentie

Ook om 19:00: de terugkeer van promovendus Aristos in de eredivisie. Als kampioen van de eerste divisie zijn de Amsterdammers omhoog gegaan en de reserves van Bevo komen naar Amsterdam. Topscorer Niels de Jong zal toch weer het geel-blauw van Aristos dragen, want de schutter heeft laat besloten op avontuur bij Volendam te gaan.

Rapiditas ontvangt Jerry
De tweede nieuwe club in de competitie is Rapiditas. Als runner-up achter Aritos leken de Limburgers de boot te missen, maar door de vrijwillige degradatie van Vrone/Berdos is het team van Osvaldo Gomes toch omhoog gegaan. Buur PSV uit Eindhoven komt op 7 september naar Weert.

De Noord-Brabanders staan dit jaar onder leiding van een bijzonder duo. Voormalig international Ephrahim Jerry staat als trainer/speler binnen de lijnen. Op de wedstrijddag doet Damir Josipovic, in de lente nog bij concurrent Dynamico actief, bij PSV de coaching.

WHC/Hercules, Feyenoord en Quintus
Verder veel vermaak in Zuid-Holland. WHC/Hercules, Feyenoord en Quintus spelen in speelronde één thuis. Bij de Hagenezen is Luka Furth van Aalsmeer de vervanger van jeugdinternational Daan van Vliet. De linkspoot sluit na het EK voor B-landen aan bij de opleidingsploeg van het Duitse VfL Gummersbach.

Programma zaterdag 7 september:
17:00 Aalsmeer 2 – Dynamico
19:00 BFC – Tachos
19:00 Aristos – Bevo 2
20:00 WHC/Hercules – Watersley R+D Handball
20:30 Feyenoord – E&O
20:30 Quintus – Hellas
20:45 DFS Arnhem – Volendam 2
20:45 Rapiditas – PSV

Foto: FotoReza

Advertentie