Eerste koploper Volendam is ook thuis de beste

Volendam is in de tweede wedstrijd in de Super Handball League op de volle vier punten gekomen. In het openingsduel op eigen vloer bleven de Noord-Hollanders Hurry-Up nipt voor.

In de laatste twee minuten scoorde alleen de thuisploeg. Na 28-28 bepaalden Jordy Baijens en Oskar Schöll de eindstand op 30-28.

Bij 28-25 leek de overwinning voor Volendam al binnen. Hurry-Up gaf niet op, ging offensiever dekken en na 58 minuten maakte cirkelspeler Anes Devedzic opeens weer gelijk.

Namens Volendam, die een week geleden ruim bij Houten wonnen, speelde doelman Rob Goudriaan (foto) zijn eerste officiële thuiswedstrijd in bijna twee en een half jaar tijd. Met de Drenten op bezoek maakte hij het uur onder de lat vol en was op belangrijke momenten doorslaggevender dan positiecollega aan de overkant Bjorn Brachten.

Volgend weekend gaat Volendam, dat eerste blijft, op bezoek bij Sporting Pelt. Hurry-Up ontvangt in Zwartemeer Houten.