Skip to main content

Koploper Györ klopt club van Luchies

Ook in competitiewedstrijd drie van de Hongaarse eredivisie heeft Györ aan het langste eind getrokken. Tegen de nieuwe club van Daphne Luchies werd het 42-21 voor de koploper.

Advertentie

Halverwege wist de formatie van oud-bondscoach Per Johansson al dat het van DKKA ging winnen. Bij 23-8 klonk het rustsignaal.

Namens Györ maakte Kelly Dulfer (foto) vijf doelpunten. Landgenoten Dione Housheer en Bo van Wetering stonden niet op het wedstrijdformulier.

Bij DKKA maakte Luchies minuten in de opbouwrij. De van VOC overgekomen speelster scoorde op de vloer van Györ twee keer.

Het Ferencvaros van Angela Malestein kan vanavond op gelijke hoogte met Györ komen. Bekescsabai komt langs en bij winst komt ook Ferencvaros, dat net als Györ in de Champions League speelt en zich zo in de midweek in eigen land laat zien, op zes punten.

Volgende week komen de Oranjedames samen in eigen land voor twee oefenduels met Servië. Vanuit de Hongaarse eredivisie zijn alleen Housheer en Van Wetering geselecteerd. Dulfer krijgt rust van interim-bondscoach Ricardo Clarijs.

Foto: Henk Seppen

Advertentie