Duitsland: Borussia Dortmund net op tijd, Korsten op schot

Op het hoogste niveau van Duitsland afgelopen weekend vier wedstrijden. Het linkerrijtje krijgt vorm en meerdere landgenoten kwamen over de grens tot scoren.

Bundesliga-club Borussia Dortmund heeft toch gewonnen van HSG Blomberg-Lippe. De ploeg van Henk Groener keek enkele minuten voor tijd tegen een achterstand aan (20-21), maar trok het thuisduel alsnog naar zich toe: 22-21 (10-10).

Alieke van Maurik (foto, drie goals) en Kelly Vollebregt (twee) scoorden voor Borussia Dortmund. Namens HSG Blomberg-Lippe maakte aanwinst Amber Verbraeken er tevergeefs vier.

Liefst negen keer
De geel-zwarten staan met één wedstrijd meer gespeeld te hebben dan HB Ludwigsburg één punt boven de titelhouder: vijf om vier punten. VfL Oldenburg en Thüringer HC zijn afgelopen speelronde op gelijke hoogte gekomen met HB Ludwigsburg dat in het weekend vaak actief is in de Champions League.

Bij HSG Bensheim/Auerbach scoorde VfL Oldenburg alweer punt drie en vier van het seizoen: 28-29 (12-11). Landgenoot Pam Korsten stal met liefst negen goals de show.

Annefleur Bruggeman
Thüringer HC klopte thuisploeg Tus Metingen met 29-36 (14-19). Hoekspelers Loïs van Vliet, overgekomen van VOC, en Nathalie Hendrikse vonden in het Bundesliga-duel respectievelijk twee en vier keer het net.

Neckarsulm SU is van de nul af. Het team waarvoor Annefleur Bruggeman twee keer scoorde was in eigen huis te sterk voor Buxtehuder SV. De 31-24 competitiezege kwam voor rust tot stand, want halverwege stond het al 19-9.