Skip to main content

SG Flensburg-Handewitt en Smits blijven winnen, ook Duitse zege voor Jansen en VfL Lübeck-Schwartau

Limburger Kay Smits en SG Flensburg-Handewitt blijven op stoom in de Bundesliga. Ook op een niveau lager in Duitsland afgelopen weekend Nederlands succes.

Advertentie

SG Flensburg-Handewitt staat samen met Rhein-Neckar Löwen op zes punten en zo bovenaan de ranglijst van de Bundesliga. Kay Smits en co versloegen gisterenmiddag na een gelijkopgaande eerste helft (15-15) Frisch Auf Göppingen.

Het werd in Noord-Duitsland 37-32 voor de medekoploper. Waar Oranjeheer Smits er vier namens de thuisploeg maakte, prikte landgenoot Rutger ten Velde één keer raak voor Frisch Auf Göppingen dat nog op de eerste zege van het seizoen wacht.

TBV Lemgo
Opvallend in week drie in Duitsland: het verlies in eigen huis van SC Magdeburg. De kampioen boog met 24-29 voor THW Kiel. Met negen doelpunten viel Emil Madsen, overgenomen van GOG uit zijn thuisland, op.

Advertentie

Eerder al in speelronde drie een thuisoverwinning voor TBV Lemgo. De blauw-witten klopten HSG Wetzlar met 28-25 (16-10). Internationals Niels Versteijnen (vijf goals) en Bobby Schagen (twee) vonden namens de thuisploeg het net.

Bij vier goals betrokken
Op een niveau lager winst op vreemde bodem voor het ASV Hamm-Westfalen van aanwinst Tom Jansen (foto). Bij HBW Balingen-Weilstetten werd het 24-30 voor de bezoekers en de Nederlandse rechteropbouwer vond het net twee keer. Ook gaf Jansen namens ASV Hamm-Westfalen twee assists.

In de tweede Bundesliga blijft VfL Lübeck-Schwartau net als medelijstaanvoerder Bergischer HC winnen. Zaterdagavond was het tegen HSG Konstanz voor de derde keer op rij raak: 40-35.

Drie streepjes
Halverwege in Lübeck stond het al 19-19. Middenopbouwer Niko Blaauw kreeg in het donkerblauw-wit drie streepjes achter zijn naam.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie