Skip to main content

“Het is een kleine vijver waar ze bij de bond uit kunnen kiezen”

By 26 september 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In De Telegraaf reageren Bo van Wetering en Dione Housheer op de aan te stellen bondscoach voor de Oranjedames.

Advertentie

De hoekspeelster van de twee zegt in de krant: “Hopelijk is er eind oktober tijdens de volgende interlandperiode duidelijkheid, want eind november staat het EK alweer voor de deur.”

Na het opstappen van Per Johansson staat deze week, Nederland oefent twee keer tegen Servië, interim-bondscoach Ricardo Clarijs voor de groep. “Het is lastig, want heel veel coaches zijn al bezet. Het is een kleine vijver waar ze bij de bond uit kunnen kiezen”, vervolgt Van Wetering.

Housheer neemt van haar teamgenoot bij Györ en de Oranjedames over: “We zijn een groep die het fijn vindt om zelf dingen in te brengen, maar we hebben ook iemand nodig die duidelijk is en streng kan zijn. Iemand die uiteindelijk knopen doorhakt. Dat hebben we echt nodig.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat hij of zij autoriteit uitstraalt”, besluit Van Wetering. “Het moet een echte leider zijn.”

Morgenavond treffen Van Wetering en Housheer Servië voor het eerst. Na de partij in Den Bosch wacht de oefenpartner ook op zaterdagavond in Almere. Beide oefenwedstrijden beginnen om 19:30 en zijn te zien op Eyecons.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie