Skip to main content

Vernieuwd Oranje heeft geen problemen met Servië

By 27 september 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De eerste oefenwedstrijd met Servië is door Oranjedames gewonnen. In Den Bosch lieten enkele andere namen zich vanavond aan het thuispubliek zien.

Advertentie

Vlak voor het eindsignaal scoorde Sharon Nooitmeer de veertigste. De vierde van de cirkelspeler betekende de 40-27.

Nooitmeer was zo’n nieuw gezicht bij Oranje. De speelster van het Duitse Thüringer HC deed voor de zomer ook al mee met Nederland toen het zwakke Finland tegenover de B-garnituur kwam te staan.

Doordat sterren als Estavana Polman, Lois Abbingh en Kelly Dulfer deze oefenweek rust krijgen, pakken anderen hun kans in de nationale ploeg. Zo was gunde interim-bondscoach Ricardo Clarijs een basisplaats voor Romée Maarschalkerweerd en Sarah Dekker.

Isa Ternede
In de eerste helft maakten de Oranjedames, net als de oefenpartner in voorbereiding op het EK dat eind november begint, er al twintig. Via 9-5 en 17-14 klonk bij 20-15 in Noord-Brabant het rustsignaal.

Naast Nooitmeer gaf ook Isa Ternede tegen de Serviërs haar visitekaartje af. In het derde kwartier bewees de middenopbouwer haar waarde. Ternede, net als Nooitmeer in de Bundesliga actief, scoorde drie keer en gaf meerdere assists.

Acht goals
Topscorer van de eerste oefenwedstrijd met Servië werd Dione Housheer (foto). Waar olympiërs als Laura van der Heijden, Nikita van der Vliet en Bo van Wetering pas morgenavond in actie komen, maakte de rechteropbouwer er in wedstrijd één op eigen bodem alvast acht.

Nederland en Servië gaan morgenavond op herhaling. Om 19:30 wordt in het Topsportcentrum in Almere gespeeld.

Foto: FotoReza

Advertentie