Skip to main content

Weer winst Oranje, rood voor bondscoach Servië

By 28 september 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Voor de tweede keer in 26 uur weer winst voor de Oranjedames op Servië. Na de 26-22 van vanavond in Almere zal vooral de rode kaart voor de bondscoach van de oefenpartner onderwerp van gesprek zijn.

Advertentie

Na 15-11 halverwege bleef de marge in helft twee vier doelpunten. Alleen bij de 19-13 van Romée Maarschalkerweerd stond Nederland, dat ook gisteren met 40-23 won van Servië, ruim voor.

Meest opmerkelijke moment van de partij in het Topsportcentrum was de rode kaart voor Uros Bregar. Na geel en een tijdstraf moest de bondscoach van de Serviërs in de tweede helft de tribune opzoeken. Dat deed hij pas nadat Bregar nog een allerlaatste keer bij de arbitrage klaagde.

Vlieger en Freriks
Zo was het slotkwartier een vreemde en tamme. Bij een vlieger van Nathalie Hendrikse op Isa Ternede, 21-16, veerde het thuispubliek even op. Ook na de eerste goal in langer dan een jaar van de teruggekeerde Merel Freriks (foto) klonk in Almere luid gejuich.

Bo van Wetering maakte er vanavond vijf en werd zo verkozen tot ‘WOTM’. Waar positiegenoot Zoë Sprengers – net als bijvoorbeeld Dione Housheer afwezig – gisteren veel speelminuten maakte, was het de tweede keer tegen Servië de beurt aan Van Wetering die haar goede vorm van Parijs doortrok.

EK in Innsbruck
Eind november laat het Nederlands team zich net als Servië zien op het EK. Dan zullen Oranjedames als Lois Abbingh, Kelly Dulfer en Rinka Duijndam terugkeren. In poule F komt Oranje Duitsland, IJsland en Oekraïne tegen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie