Eredivisie: WHC/Hercules wint ook derby, Veltman veertien keer raak

By 29 september 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Samen met Bevo 2 blijft WHC/Hercules aan de leiding gaan in de eredivisie. Ook bij buur Hellas bleef de ploeg van Wesley Hage (foto) overeind.

Alleen in de beginfase in Den Haag keek WHC/Hercules tegen een achterstand aan (8-7). Nog voor rust kwam de fusieploeg voor: 11-14.

In het derde kwartier bleef de marge drie goals in het voordeel van WHC/Hercules (18-21). Uiteindelijk liepen de gasten in het zwarte uittenue uit naar een verschil van vijf met Hellas: 23-28.

Na 19-16
Tachos volgt WHC/Hercules op twee punten. Mede door veertien goals van Nick Veltman klopten de Waalwijkers gisteravond in eigen huis promovendus Aristos: 38-30.

In de pauze hadden de Amsterdammers, waar Rik Hellinga en Tom van der Maas er beiden vijf maakten, nog zicht op een punt (19-16). In helft twee keepte aanwinst Bram van Grunsven sterk en liep het verjongde Tachos in de omschakeling uit.

Milan Peters
Ook veel doelpunten voor Feyenoord. Een uitstekende eerste helft hielp de Rotterdammers in Oss, want Dynamico werd op een 9-18 achterstand gezet. In de met 20-33 gewonnen uitwedstrijd scoorden Milan Peters en linkerhoekspeler Lucas Marquevich, een Spaanse student, allebei acht maal.

Door een nederlaag tegen het nog ongeslagen Bevo 2 maakt Watersley R+D Handball op de ranglijst een pas op de plaats. Na één helft spelen in Geleen was de achterstand voor de ploeg van Martin Vlijm al vijf treffers (11-16) en die marge stond ook na een uur op het scorebord: 29-34.

Vier punten
PSV heeft in eigen huis afgerekend met de reserves van Aalsmeer. Na 17-15 halverwege liepen de Eindhovenaren, waar Twan van Kesteren op schot was, uit naar zes verschil: 32-26. PSV heeft net als Feyenoord en Watersley R+D Handball na vier wedstrijden vier punten.