Skip to main content

VZV begint vanavond al in EHF European Cup, drie competitiegenoten volgen morgen

By 4 oktober 2024Buitenland, Voorpagina

Vier eredivisionisten laten zich dit weekend in Europa zien. VZV (foto) begint vanavond al.

Advertentie

De Noord-Hollanders zijn gisteren op het vliegtuig naar Bosnië en Herzegovina gestapt. Dit weekend werkt VZV, dat het seizoen gestart is zonder routinier Jane Kramer, de tweede ronde van de EHF European Cup af bij ZRK Krivaja.

Het heenduel is vanavond in Zavidovici. De return tussen beide teams is morgen en tevens om 19:00. De winnaar gaat door naar ronde drie.

Provinciegenoot SEW is voor de EHF European Cup in Zweden. Morgenavond wordt in de Kristianstad Arena de huidige nummer twee van de Zweedse eredivisie getroffen. Dat is Kristianstad HK.

Velo kan de reis per bus doen, want de ploeg van Alex Curescu – nog puntloos in de eredivisie – is aan HB Dudelange uit Luxemburg gekoppeld. Wedstrijd één van het bekertoernooi is morgenavond in Dudelange en over acht dagen wordt in Wateringen gespeeld.

Landskampioen Fortes Venlo gaat debuteren in de EHF European League. De nieuwe fusieclub uit Limburg heeft het Hongaarse Vac geloot. De opponent staat in de door Györ en Ferencvaros gedomineerde competitie negende.

Programma vanavond:
19:00 ZRK Krivaja – VZV

Programma zaterdag:
19:00 Fortes Venlo – Vac
19:00 Kristianstad HK – SEW
19:00 HB Dudelange – Velo
19:00 VZV – ZRK Krivaja

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie