Skip to main content

In Portugal heeft Black Lake Beach nog geen set afgestaan

By 12 oktober 2024Beach Handball, Voorpagina

Op het EK voor landskampioenen in Portugal is Black Lake Beach ook na dag twee nog steeds ongeslagen.

Advertentie

Na drie overwinningen in de poule stond de Nederlands kampioen gisterenmiddag in Porto Santo tegenover IF Tyristubben. De eerste partij in de hoofdfase ging met 2-0 naar Black Lake Beach: 24-14 en 26-14.

Josien van den Hoek (foto) en Lieke Jongejan maakten tegen de Noren beiden zestien punten. In de avond wachtte de confrontatie met CATS AM Team Almeria.

Kwartfinale
Ook de Spanjaarden gingen er met 2-0 aan waardoor Black Lake Beach in het Portugese zand nog geen set heeft afgestaan. Tijdens de overwinning, 25-18 en 21-12, maakte weer Jongejan de meeste punten: veertien. Ook international Anna Buter was met twaalf punten belangrijk.

Black Lake Beach sluit vanochtend (9:45) de hoofdfase van het Europees kampioenschap af tegen het tevens nog ongeslagen GRD Leca. Aansluitend wacht aan het begin van de middag de kwartfinale.

Hiekka Hauskaa
Na drie verliespartijen in de groep hebben de mannen van Hiekka Hauskaa in de verliezersronde van zich afgebeten. BHV Wasserschloss uit Zwitserland werd met 2-0 geklopt (26-14 en 28-26). De gebroeders Speckmann, Silas en Siebe, waren samen goed voor 26 punten.

Foto: Henk Seppen

Advertentie