Volendam komt op één punt van Aalsmeer

Door een zege op rivaal Aalsmeer is Volendam de koploper van de Super Handball League op één punt genaderd: 29-27.

Na 14-12 bij rust liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar een verschil van vier doelpunten. Aalsmeer kwam na 28-25 nog gevaarlijk dichtbij, maar Rob Goudriaan – redding in de break-out – en verdedigende uitblinker Jordy Baijens trokken de winst toch voor Volendam over de streep.

“Na vorige week hebben we karakter getoond”, vertelt trainer/coach Geert Hinksens (foto) na de derbyzege. Vorig weekend ging Volendam bij Hubo Handbal onderuit. “Verdedigend was het heel goed.”

Namens de oranje-zwarten maakte Robin Nagtegaal de meeste goals. De rechterhoekspeler kwam vanavond tot acht doelpunten.

Hinskens besluit: “Deze is lekker. Nu houden we aansluiting met de top. We kunnen met meer vertrouwen toewerken naar de Europese wedstrijd van volgende week.”

Na zes wedstrijden blijft Aalsmeer eerste met tien punten. Volendam, dat volgende week zaterdag op bezoek gaat bij het Oostenrijkse Förthof UHK Krems, volgt op één punt. Achilles Bocholt en Sporting Pelt staan op acht.