Skip to main content

Champions League: Györ wint nipt, eerste nederlaag Ferencvaros

Door een nipte overwinning in Frankrijk is titelhouder Györ ook in speelronde vijf van de Champions League ongeslagen gebleven. Ferencvaros verloor die status dit weekend.

Advertentie

Op bezoek bij Brest Bretagne stond het Györ van oud-bondscoach Per Johansson op het uur aan de juiste kant van de score: 34-35. Na 17-20 bij rust kwam de thuisploeg heel dichtbij.

Met vijf goals, waaronder de 33-35, viel international Bo van Wetering (foto) op. Ook Dione Housheer scoorde in het groen-wit. De rechteropbouwer van Oranje maakte gisterenmiddag drie doelpunten.

Merel Freriks
Door de uitzege is Györ over Brest Bretagne heengegaan in poule B van het kampioenenbal. Het verschil tussen beide topploegen is één punt: negen om acht. Team Esbjerg, dat dit weekend afrekende met Vipers Kristiansand, staat op plaats drie.

Advertentie

In Denemarken eindigde de partij tussen beide groepsgenoten in 30-29 (15-13) voor Team Esbjerg. Namens de gasten uit Noorwegen vond cirkelspeler Merel Freriks tevergeefs zes maal het net.

Dertien stops
Ook in het Noord-Europese land: winst van Odense Håndbold op het Rapid Bucuresti van Estavana Polman en Rinka Duijndam. Bij 32-24 floten landgenoten Rick Wolbertus en William Weijmans voor het laatst. Met dertien stops (31 procent) ging Duijndam namens de Roemenen nog tot het uiterste.

In groep A heeft de club van Angela Malestein, Ferencvaros, voor het eerst verloren. Het duel om de koppositie werd zaterdag door Metz Handball gewonnen: 24-19 (11-11). Met liefst 22 reddingen (55 procent) werd aanwinst Cléopatre Darleux de gevierde vrouw in Noord-Frankrijk.

28-33
In dezelfde poule een uitoverwinning voor het CSM Bucuresti van tweevoudig doelpuntenmaker Inger Smits, 29-31 bij Krim Mercator Ljubljana, en opnieuw verlies van Nykøbing. Ondanks zes treffers van aankoop Zoë Sprengers ging de hekkensluiter met Storhamar Handball Elite de boot in: 28-33 (17-16).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie