In België bezwijkt Hurry-Up tegen concurrent Hubo Handbal

Over de grens in Hasselt leek Hurry-Up vanavond op weg naar de eerste uitoverwinning in de Super Handball League (SHL), maar vijf slechte minuten in de tweede helft nekten de Zwartemeerders: 32-30.

Na 21-24 was het de beurt aan thuisploeg Hubo Handbal. Waar de productie van de Drentse gasten – afgelopen weekend op eigen vloer te sterk voor Bevo – stokte, scoorden de Belgen liefst zes keer achter elkaar (27-24).

Youri Braker en Sjoerd Boonstra (foto), de vierde van de cirkelspeler betekende de 30-30, zorgden nog voor hoop bij Hurry-Up. Het was Hubo Handbal dat in de slotminuten doordrukte.

Voor rust was de ploeg van Sven Hemmes de betere. Hurry-Up gaf doelman van de Belgische nationale ploeg Arthur Vanhove vaak het nakijken. Bernie Vermeer (vier goals) en Brent Riksten (drie) zorgden voor 15-17 halverwege.

Het competitieduel met Hubo Handbal werd vanavond gespeeld, omdat de oranje-zwarten zich aankomend weekend laten zien in de EHF European Cup. De kampioen van Estland Pölva Serviti wacht zaterdagavond om 19:00 in Emmen. Een week later is voor Hurry-Up in Noordoost-Europa de return.

Eerder dit seizoen gingen de Zwartemeerders in de SHL uit onderuit tegen Volendam en Sporting Pelt. Na zeven wedstrijden staat Hurry-Up op zes punten en Hubo Handbal heeft er na vanavond acht.