Koploper VOC trotseert uitduel in ’t Veld

By 18 oktober 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

VOC heeft toch twee punten overgehouden aan het uitduel met VZV. De Amsterdammers wisten de competitiewedstrijd gisteravond na 45 minuten te kantelen: 28-30.

In de eerste helft leek de thuisploeg uit ’t Veld, door in de EHF European Cup, op weg naar winst op de bekerwinnaar. Na een half uur spelen zocht een fris VZV bij 17-12 de kleedkamer op.

Ook de herstart van de wit-roden, waar Esma Staal tot zeven goals kwam, was beter (20-13). Maar daarna was VZV het kwijt waardoor de bezoekers uit de hoofdstad erop en erover gingen.

Alyssa Borregana maakte na drie kwartier spelen voor het eerst in heel lange tijd gelijk: 22-22. VOC-cirkelspeler Valeria Smits en Sophie Buijs zetten de gasten zelfs op voorsprong (22-24).

Door de 24-24 van Josien van den Hoek veerde het thuispubliek in Noord-Holland nog een laatste keer op. In de slotminuten kwam VOC weer aan de goede kant van de score terecht, treffers van Jalisha Loy en Jette van Ingen, en gaf deze positie niet meer weg.

Met tien punten uit vijf wedstrijden gaan de Amsterdammers voor even alleen aan kop. Titelhouder Fortes Venlo kan zaterdagavond met Kwiek op bezoek weer op gelijke hoogte komen.