Skip to main content

Nummer één Aalsmeer loopt Houten onder de voet 

In speelronde zeven van de Super Handball League (SHL) heeft nummer één Aalsmeer met Houten op bezoek geen enkele moeite gehad de koppositie te verdedigen. 

Advertentie

Het werd vanavond liefst 43-23 voor de Noord-Hollanders. Na 19-12 halverwege liep de score in de tweede helft in het voordeel van Aalsmeer op.

Zo kon trainer/coach van de thuisploeg Wai Wong (foto) na de pauze talenten inzetten. Spelers als Jordy Neeft, Sam de Vries – driemaal – en Niels Zeedijk kwamen tegen Houten tot scoren.

Veertien goals
Ook doelman Kik van Veen viel in het slot voor Aalsmeer in. Vorig weekend was de vervanger van de geblesseerde René de Knegt, hersenschudding, nog met Hiekka Hauskaa actief op de EHF Beach Handball Champions Cup.

Met veertien goals in drie kwartier tijd werd Donny Vink nog maar eens topschutter van een wedstrijd in de SHL. Namens de Utrechtse gasten, vorig weekend nog te sterk voor Hubo Handbal, maakte Nils Idema er zeven. 

Achilles Bocholt
Na zeven wedstrijden heeft Aalsmeer twee punten meer dan runner-up Achilles Bocholt: twaalf om tien. Houten blijft steken op vier punten. 

Foto: FotoReza

Advertentie