Skip to main content

CL: Freriks en Abbingh laten ‘Vipers’ vieren, negen goals Housheer niet genoeg

In een spannende week heeft Vipers gisteren Buducnost in de Champions League verslagen. De grootste verrassing van de Europese speelronde viel op de vloer van Györ te noteren.

Advertentie

Op de rand van de afgrond heeft Vipers Kristiansand ten koste van Buducnost twee punten in de Champions League gepakt. Mede door vijf goals van zowel Merel Freriks (foto) als Lois Abbingh werd het 32-23 voor de Noorse landskampioen die in een financieel benarde situatie zit.

De grootste verrassing in poule B was de zege van Odense Håndbold bij Györ. Ondanks negen doelpunten van Dione Housheer werd het 28-35 (16-18) voor de Denen waar positiecollega van Yara Ten Holte Althea Reinhardt tot vijftien stops kwam (38 procent).

Ferencvaros weer eerste
Verder in de groep van Györ en Vipers een uitoverwinning van Brest Bretagne op het Rapid Bucuresti van landgenoten Estavana Polman, net geen Gouden Telivizier-Ring, en Rinka Duijndam. In de met 31-34 verloren thuiswedstrijd vond Polman zes keer het net en kwam Duijndam tot evenveel stops.

Advertentie

In groep A heeft Ferencvaros de koppositie weer van Metz Handball overgenomen. In Hongarije versloegen de wit-groenen Krim Mercator uit Slovenië: 28-26 (16-14). Oranjedame Angela Malestein vond enkele dagen voor de start van de Golden League zes keer het net voor Ferencvaros in de Champions League.

Drie treffers Sprengers
Het Nykøbing van Zoë Sprengers, ook geslecteerd voor het aanstaande oefentoernooi in Noorwegen, is na gisteren van de nul af. In Kroatië bij HC Podravka Vegeta scoorden de Denen hun eerste punt in Europa: 27-27. Nykøbing kwam na 18-14 halverwege terug en linkerhoekspeler Sprengers kreeg drie streepjes achter haar naam.

Vanmiddag om 16:00 is in Roemenië CSM Bucuresti tegen Metz Handball. De thuisploeg van Inger Smits kan de Franse visite van de eerste plaats in poule A afhouden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie