SEW klopt V&L laat en is medekoploper

By 23 oktober 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

SEW heeft gisteravond in de midweekse eredivisiewedstrijd met V&L punt negen en tien van het nog prille seizoen opgepikt. Pas in de laatste tien minuten trok de Noord-Hollandse thuisploeg aan het langste eind: 26-23.

In de slotfase kwamen de Limburgers helemaal terug tot 22-22. Na de gelijkmaker van linkerhoek Veerle Steijns, haar zesde, liep het toch goed af voor SEW. Met liefst twaalf goals was Naomi Gooyers (foto) belangrijk voor de wit-blauwen.

Na een doelpuntrijke eerste helft (17-14) gingen beide doelvrouwen zich met de competitiewedstrijd bemoeien. In helft twee kreeg SEW-doelvrouw Cindy van Horssem slechts negen treffers tegen waarna ze na het uur in Wognum als ‘WOTM’ een bosje bloemen kreeg.

In de eerste vijf duels heeft de ploeg van trainer/coach Michael Vijverberg, die tien dagen geleden in de EHF European Cup werd uitgeschakeld, even vaak gewonnen. Samen met favorieten VOC en Fortes Venlo gaat SEW aan de leiding.