Skip to main content

Twee doelmannen voegen zich bij Oranje

By 24 oktober 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Twee doelmannen zijn alsnog opgeroepen voor de aanstaande EK-kwalificatieduels van de Oranjemannen. Rob Goudriaan (foto) en Jorick Pol voegen zich begin volgende maand voor het eerst bij de nationale ploeg.

Advertentie

Bondscoach Staffan Olsson heeft het duo uitgenodigd, omdat Arjan Versteijnen afgelopen weekend zijn kruisband heeft afgescheurd. Zo is de Zweed twee en een halve maand voor het WK op zoek naar een stand-in voor Matthias Dorgelo.

De 23-jarige Goudriaan speelt sinds dit seizoen weer in de Super Handball League. Bijna wekelijks valt hij tussen de palen van runner-up Volendam op. De afgelopen twee jaar was Goudriaan voor de opleidingsploeg van SC Magdeburg actief.

Pol is pas 20 en kan net als Goudriaan zijn debuut voor de A-ploeg maken. De voormalig jeugdinternational staat bij het Zwartemeerse Hurry-Up onder contract en is net als Goudriaan onderdeel van het ‘Development Team’ oftewel Oranje U24.

Keeperstrainer Gerrie Eijlers licht toe: “Rob speelt dit jaar heel veel bij Volendam, met steeds heel goede stoppercentages. Ook Jorick maakt veel speelminuten en is qua bouw groter. Zo hopen we twee verschillende keepers achter de nummer één positie te kunnen kiezen wat we tegen de volgende tegenstanders nodig hebben.”

Op donderdag 7 november ontvangt Nederland in Almere Oekraïne. Drie dagen later is de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kosovo.

Foto: FotoReza

Advertentie