Skip to main content

Signell belde met Polman: “Een oké gesprek”

Bij de eerste selectie van Henrik Signell was er een opvallende afwezige: Estavana Polman. De opbouwster van Rapid Bucuresti werd door de nieuwe Zweedse bondscoach niet meegenomen naar de Golden League in Noorwegen.

Advertentie

De 32-jarige Polman werd evenals generatiegenoot Laura van der Heijden thuisgelaten. Bondscoach Signell belde haar hierover persoonlijk: “Volgens mij was het een oké gesprek. Vrij kort, dat wel. Ik zei er duidelijk bij dat het om deze keer gaat. Verder beloof ik nooit iemand een plaats in het nationale team”, zegt Signell tegen Sportnieuws.

De Zweed wil andere speelsters aan het werk zien. “Ik moet nadenken over de korte, maar ook over de langere termijn. Op sommige posities is het duidelijker wie er spelen. Op andere posities wil ik ook andere speelsters in actie zien. Voor nu heb ik deze beslissing genomen, maar ik weet nog niet hoe het er de volgende keer uit zal zien. Dat heb ik ook tegen het team gezegd.”

Golden League
Mede dankzij doelpunten van de ervaren krachten Lois Abbingh en Angela Malestein won Nederland het eerste duel in de Golden League van Denemarken. Tijdens de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Henrik Signell werd het 31-36 voor de Oranjedames. Morgenmiddag neemt Nederland het om 15.45 op tegen Duitsland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie