Skip to main content

Olsson haalt Van Dijk bij nationale ploeg

By 28 oktober 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Bondscoach Staffan Olsson heeft Destin van Dijk (22, bijna 23) van Bevo bij Oranje gehaald als vervanger van de geblesseerde Tom Jansen.

Advertentie

De lange linkeropbouwer heeft in de laatste twee wedstrijden in de Super Handball League liefst 28 keer gescoord. Van Dijk speelde nog nooit voor het Nederlands team, is onderdeel van het Development Team en kan tegen Oekraïne of Kosovo zijn debuut maken.

Voor het eerst sinds zijn kruisbandblessure stond Jansen weer op de shortlist. Met een enkelblessure heeft de rechteropbouwer van ASV Hamm-Westfalen zich bij de Zweedse trainer/coach van Oranje moeten afmelden. Jansen verwacht voor het aanstaande wereldkampioenschap weer fit te zijn.

Positiegenoten Kay Smits en Niels Versteijnen zijn begin volgende maand wel van de partij. Eerstgenoemde gaat na een jaar afwezigheid op voor zijn entree.

Op 7 november opent de nationale ploeg de jacht op een ticket voor het EK 2026 in Almere. Oekraïne is om 19:30 de tegenstander. Drie dagen later is het uitduel met groepsgenoot Kosovo.

Foto: FotoReza

Advertentie