Abbingh: ‘’Dan verdien je het niet om te winnen’’

By 6 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Lois Abbingh was teleurgesteld na de openingswedstrijd van Nederland op het EK. De topschutter zag Oranje tegen Servië in die tweede helft chaotisch spelen. ”De angst sloop er een beetje in.”

Abbingh had het gevoel dat de ploeg misschien wel te graag wilde. ”De eerste 40 minuten hadden we de wedstrijd onder controle, was er niets aan de hand. Daarna werd het chaotisch. Misschien wilden we te graag scoren”, liet ze weten aan Ziggo Sport.

Angst
Bij de 15-9 ruststand leek er niets aan de hand voor Oranje, dat scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd was begonnen. Servië had het zwaar met de Nederlandse dekking en stuitte veelvuldig op keepster Tess Wester. Na rust gingen de Serven met een veldspeler meer spelen en kantelde het duel langzaam. Oranje kreeg geen grip meer op de Servische aanvallers en kwam zelf ook nog maar moeizaam tot scoren.

”In het begin hadden we die omzetting nog onder controle. Daarna sloop de angst er een beetje in”, blikt Abbingh terug. ”Als je twintig goals in één helft tegen krijgt, dan verdien je het niet om te winnen. We gaan video kijken, goed uitrusten en hebben morgen (vandaag, red.) een nieuwe kans om te laten zien dat dit een valse start was”, is de Groningse vastberaden.

Nederland-Kroatië begint om 18:15 en is te zien op Ziggo Sport Extra en Ziggo kanaal 13.