Duitsland verslaat Hongarije, Noorwegen naar halve finales

By 12 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In groep 2 van de hoofdfase op het EK in Denemarken stonden vanavond twee wedstrijden op het programma. Duitsland versloeg Hongarije en Noorwegen plaatste zich met een zege op Kroatië al voor de halve finales.

Duitsland begon sterk aan het duel met Hongarije. Via 4-8 gingen de Duitsers met een 11-13 voorsprong de rust in. In het tweede bedrijf bleef de wedstrijd lang spannend, maar mede dankzij de sterk spelende Emily Bölk (vijf treffers) trok de ploeg van Henk Groener het duel in de slotfase naar zich toe: 32-25.

Halve finale voor Noorwegen
De tweede wedstrijd in groep 2 ging tussen Noorwegen en Kroatië. Beide landen waren nog ongeslagen op dit EK en konden zich via een direct duel al plaatsen voor de halve finales. Tot 18-19 bood Kroatië de Noren goed partij, maar daarna was de tank leeg.

Dankzij een sterke dekking liep Noorwegen in het laatste kwart uit naar 20-31 en won het uiteindelijk ruim: 25-36. Met de overwinning behouden de Noren hun ongeslagen status en zijn daarmee al zeker van een plek in de halve finales.

Oranje maakt nog kans
Nederland komt aankomende maandag weer in actie. Oranje heeft overwinningen op Duitsland en Roemenië (dinsdag) nodig om nog zicht te houden op de halve finales. Daarbij moet Duitsland op dinsdag winnen van Kroatië. Mochten deze scenario’s werkelijkheid worden, zal het doelsaldo de doorslag geven.