Dynamico schuift op in eredivisie, tweede zege Rapiditas

By 13 oktober 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door de tweede overwinning op rij schuift Dynamico weer op in de eredivisie. In Oss was de thuisploeg gisteravond te sterk voor Quintus: 28-21.

De basis voor de thuiszege legde Dynamico, de nieuwe nummer negen op de ranglijst, voor rust. Bij 18-9 zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft was het verschil bij 24-14 het grootst. Namens de Noord-Brabanders maakte Wout van Iperen (foto) er acht.

Na zes wedstrijden heeft Dynamico net als DFS Arnhem vijf punten. De ploeg uit de hoofdstad van Gelderland ging gisteravond verrassend onderuit.

Met promovendus Rapiditas op bezoek werd het 29-36. In de eerste helft had de nieuwkomer uit Weert al bijna twintig doelpunten gemaakt (13-19). Zo heeft Rapiditas punt drie en vier binnen.

Door Watersley R+D Handball te kloppen is PSV de top-5 van de eredivisie binnengedrongen. Tegen de Limburgers werd het 32-30 (19-17) voor de Eindhovenaren. In de slotminuut maakte aanwinst Nick de Kuyper de verlossende treffer.