Eerste divisie: Unitas na rust langs promovendus, ook zege DWS en Gemini

In de eerste divisie heeft de nummer drie van vorig seizoen Unitas de uitwedstrijd bij promovendus UGHV overleefd. Ook DWS en Gemini scoorden in het openingsweekend twee punten.

Zaterdagavond in Ulft was de eerste helft voor de thuisploeg. Bij 15-14 voor de kampioen van de tweede divisie leek een stunt in de maak, maar al vroeg na rust herstelde Unitas – waar aanwinst Daniël van der Ham zijn entree maakte – de schade.

Hoekspelers van de Drenten Rik Makkes en Chris Schutter zorgden in de break-out voor de ommekeer. Het moedige UGHV kwam een 14-18 achterstand niet meer te boven: 22-28.

DWS en Gemini, de verrassing van vorig jaar, hebben het voorbeeld van Unitas gevolgd. In Schiedam rekende eerstgenoemd team af met Havas (28-24). Gemini liet zich niet door provinciegenoot BFC 2 verrassen.

Nieuwe trainer/coach van de club uit Voerendaal Maurice Janssen zag zijn ploeg stroef starten, maar vlak voor de pauze al op vier punten voor komen. De marge gaf Gemini, dat dit weekend DWS ontvangt, in de tweede helft niet meer uit handen: 30-27.

Ook de volle mep voor Vrone dat in de lente op eigen verzoek degradeerde uit de eredivisie. Bij mededegradant EHC werd het 20-28 voor de Noord-Hollanders.