Eerste prijs voor Abbingh in Noorwegen

International Lois Abbingh (31) heeft in Noorse dienst haar eerste grote prijs gepakt. De club van de Groningse Vipers Kristiansand won gisteren de beker.

In de eindstrijd rekende Vipers Kristiansand, ongeslagen aan kop in de REMA 1000 Ligaen, af met Storhamar Handball Elite. Na 17-12 bij rust werd het 32-23 voor de favoriet in het fraaie roze-zwart.

Zes goals
Met zes goals had Abbingh een groot aandeel in de bekerwinst van Vipers Kristiansand. De Oranjedame maakte eentje minder dan de topscorer van de finale. Dat werd Kristin Venn van Storhamar Handball Elite.

Abbingh en co treffen in de tussenronde van de Champions League het DVSC Schaeffler van landgenoot Tamara Haggerty. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinale van het Europese toptoernooi.

Ook in Roemenië, Duitsland en Denemarken
De beker van Noorwegen is de zes grote internationale prijs in clubverband voor Abbingh. In vier verschillende landen heeft de opbouwer eremetaal opgepikt.