Eredivisie: Veel goals in Wognum, topscore VZV en ook andere provinciegenoten winnen

By 22 september 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Op zaterdagavond vonden liefst vier duels in Noord-Holland plaats. Even vaak won de thuisploeg en dat ging geregeld door het scoren van veel treffers.

In een doelpuntrijkduel kwam SEW maar moeilijk van PSV af. De marge bij rust (17-14) bleef na zestig minuten rennen staan: 37-34. Door het scoren van twaalf doelpunten dreef PSV’er Roos Beljon de thuisploeg tot het uiterste.

Na het uur werd Naomi Gooyers (foto) naar voren geroepen. De ‘WOTM’ maakte er in het wit-blauw tien. Ook Joya Vlaming kwam namens SEW tot scoren. De linkspoot speelde vorig seizoen nog voor Volendam.

Zenzi Matthaei
Waar provinciegenoot Volendam zich vorig jaar pas op de laatste speeldag veilig speelde, is nieuwe trainer/coach Debbie Bont met twee overwinningen begonnen. Na MHV’81 moest ook Kwiek er gisteravond aan geloven: 31-24 (19-14).

In de tweede helft liep Volendam op eigen vloer uit naar 27-17. Met zeven goals had aanwinst Zenzi Matthaei, overgekomen van VOC, een mooi aandeel in de competitiezege.

Topscore van VZV
De topscore in Noord-Holland is door VZV neergezet. De wit-roden stuurden DSVD zonder punten en met veel tegentreffers huiswaarts: 44-22.

Ook het Amsterdamse VOC is op de volle vier punten gekomen. Promovendus MHV’81 gaf zich in de hoofdstad niet zo maar gewonnen, maar tot een verrassing leidde het niet. De ploeg van Elly An de Boer verliet bij 37-24 het eigen parket.