Eredivisionisten SEW en Volendam winnen ver van huis, Quintus blijft VZV voor

By 15 september 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Net als VOC, titelhouder Fortes Venlo en V&L staat ook SEW na de eerste speelronde in de eredivisie meteen op twee punten. De Noord-Hollanders zijn met winst teruggekeerd uit Overijssel.

Tegen het Kwiek van Peter Portengen keek SEW, winnaar van de Noord-Holland Cup, na dertig minuten tegen een achterstand aan (17-15). Deze werd na de pauze snel weggepoetst waardoor de formatie van Michael Vijverberg (foto) toch met een glimlach Raalte kon verlaten.

In Kwintsheul maakten Quintus en VZV het zaterdagavond heel spannend. De eindstand, 26-25 na 14-15 halverwege, was twee minuten voor tijd al bereikt. Heulse doelvrouw Lois van Ruijven wist de zege voor de thuisploeg samen met zevenvoudig doelpuntenmaker Phoebe Muller veilig te stellen.

Volendam heeft de entree van MHV’81 verpest door in Mill met 25-33 te winnen. Bij rust stond het nog gelijk: 16-16. Na 17-23 in de tweede helft vluchtte de Noord-Brabantse promovendus de time-out in, maar toen slopen de punten al in de tas van de ploeg van nieuwe trainer/coach Debbie Bont.