Fijne terugkeer Van den Beucken in Panningen: Bevo klopt LIONS

Een ideale start voor Bevo in de Super Handball League. De geel-blauwen openden de competitie vanavond met een zege op rivaal LIONS.

Het werd in Panningen 31-26 voor de thuisploeg. Na het uur werd de teruggekeerde doelman Mark van den Beucken (foto) naar voren geroepen als ‘MOTM’.

Vorige week lieten de mannen van trainer/coach Hans van Dijk in de strijd om de Supercup al zien de zomer goed te zijn doorgekomen. Ondanks het verlies van basiskrachten als Kobe Serras en Arjan Versteijnen werd in The Dome pas laat van landskampioen Aalsmeer verloren (33-31).

10-13
Ook in de Limburgse derby stond Bevo op achterstand. Cirkelspeler van de gasten Philipp Hempel bepaalde de ruststand namens LIONS op 10-13.

De mannen van Van Dijk hadden maar vier minuten in de tweede helft nodig om op gelijke hoogte te komen. Aan de 14-14, een knappe onderhandse bal van Destin van Dijk, ging een penaltystop van uitblinker Van den Beucken vooraf.

Bruno Thevissen
Na 17-14 dook LIONS-coach Bruno Thevissen, die landgenoot Nick Braun naar Sittard heeft gehaald, de time-out in. Uitgerekend in de minuten die volgden groeide het verschil tussen de provinciegenoten.

Na de 23-17 van opnieuw Van Dijk kwam LIONS één keer terug tot twee (27-25), maar in de slotfase hield Bevo het hoofd koel. Met twee punten op zak gaat Bevo over een week op bezoek bij titelkandidaat Achilles Bocholt terwijl LIONS Hubo Handbal ontvangt.