Ongeslagen Oranje U16 al door op EK Beach Handball

Na vier wedstrijden is Oranje U16 nog altijd ongeslagen op het EK Beach Handball. Nederland is in Bulgarije al zeker van de knock-outfase.

Tegen Oekraïne werd gisterochtend de eerste set met 20-22 gepakt. Daarna zakte Oranje U16 aanvallend ver terug waardoor set twee verloren ging (16-12). Net als tegen Kroatië sloeg Nederland in de shoot-outs toe: 4-8.

In groepsduel vier opende Oranje U16 furieus tegen Turkije. Na 32-16 werd ook in de tweede tien minuten in het Varna gewonnen. Door de 20-16 winst eindigde de partij in 2-0. Lynn Verdikt en Demi Bakker scoorden tegen de Turken beiden veertien punten.

Nederland sluit de groepsfase van het EK Beach Handball vanmiddag om 12:00 af tegen poulegenoot Noorwegen dat drie keer won en van Kroatië verloor. De kwartfinales zijn om 16:00.