Oranje sluit groepsfase in Parijs af met overwinning

Ook het allerlaatste groepsduel in Parijs heeft Oranje gewonnen. Tegen Hongarije verliet Nederland voor de derde keer op rij deze Spelen als winnaar het parket: 26-30 (16-19).

In de doelpuntrijke eerste helft sloegen de Oranjedames bij 8-10 het eerste gaatje. Routinier Laura van der Heijden kreeg voor het eerst deze Spelen een basisplaats en de rechteropbouwer van het Franse Chambray scoorde voor rust meteen drie keer.

Ook Rinka Duijndam liet zich na meerdere wedstrijden overwegend op de bank vanochtend zien. Halverwege de tweede helft stond de goalie op negen stops (53 procent). Na een botsing met de Hongaarse Anna Albek moest Duijndam naar de kant.

Lois Abbingh
Na 18-22 kwam de groepsgenoot, achter Oranje op plaats drie in poule B, terug tot 24-26. In het slot bleef Nederland bij de les. Met zeven goals werd aanvoerder Lois Abbingh topschutter van de eerste wedstrijd van de dag.

Om 11:00 komt groepshoofd Frankrijk in actie tegen Spanje. Waar het thuisland zich kan opmaken voor de kwartfinale met de nummer vier uit groep A, zal Nederland over drie dagen in Lille tegen het derde land van de andere poule spelen.

HBO Max
Dat wordt Noorwegen, Denemarken of Zweden. De Scandinavische top-3 van groep A komt vanmiddag vanaf 16:00 in actie. Alle handbalwedstrijden zijn te volgen op HBO Max.

Wie vond jij de beste Oranjedame? Stem op de WOTM. Klik hier.