Oranje U18 poetst achterstand na rust weg, De Boer blinkt uit

By 15 augustus 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ook WK-wedstrijd twee heeft Oranje U18 gewonnen. Tegen Korea werd een achterstand bij rust in de tweede helft weggepoetst: 24-19.

Na een half uur zochten de poulegenoten bij 10-13 voor de Koreanen de kleedkamer op. Na de pauze maakte Frencis Portengen al na acht minuten namens de ploeg van Robert Nijdam, die aan de andere kant van de wereld door VOC-trainer Rachel de Haze wordt geassisteerd, gelijk (14-14).

Uitblinker in Chuzhou werd Anne de Boer. De keepster van Oranje U18 en VZV keerde tegen Korea liefst twintig ballen en kwam zo tot een stoppercentage van 51 procent.

Rechteropbouwer Maud Horvers maakte er vanochtend op het WK U18 in China zeven. Portengen, die na het kampioenschap naar de opleidingsploeg van Borussia Dortmund vertrekt, kwam tot vier uit vier.

Oranje U18 sluit de groepsfase van het wereldkampioenschap af tegen Japan dat eerder gelijkspeelde tegen Korea. Er wordt op zaterdagochtend gespeeld.