Oranjedames sluiten oefencampagne af met zege

By 18 juli 2024juli 20th, 2024Oranje, Oranje Dames, Parijs 2024, Voorpagina

Ook de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op de Olympische Spelen heeft het Nederlands team gewonnen. In uitverkocht Rotterdam werd het vanavond tegen Zuid-Korea 26-24.

Op slag van rust scoorde Estavana Polman (foto) de 17-14. Het was al haar vierde van de oefenwedstrijd. Met passjes, veel speelminuten en dus goals bemoeide de opbouwer van Rapid Bucuresti zich nadrukkelijk met het aanvalsspel van Nederland.

In de tweede helft was Oranje slordig in de afronding. Na de 21-17 van aanvoerder Lois Abbingh kon Zuid-Korea, tevens geplaatst voor Parijs, helemaal terugkomen tot 21-21. Daarna zette Abbingh Nederland weer op voorsprong (23-21).

Hoogtepunt in de slotfase was de penaltystop van doelvrouw Rinka Duijndam. Met alle fans staand op de tribune keerde de goalie van het Roemeense Rapid Bucuresti een zeven meter.

De aankomende twee dagen heeft de nationale ploeg, dat eerder in de oefencampagne won en gelijkspeelde tegen Zweden, vrij. Op zondag stappen de Oranjedames op de bus naar Parijs waar op 25 juli wordt gestart tegen Angola.