Ten Holte helpt Odense Håndbold tegen titelhouder op weg

In de Deense eredivisie heeft Odense Håndbold gisteravond titelhouder Team Esbjerg geklopt: 30-29. Op eigen vloer keepte Yara Ten Holte (foto) een goede eerste helft.

Voor rust stond de Oranjedame sterk. Ten Holte kwam tot zeven stops (38 procent). Zo keerde ze een strafworp van Team Esbjerg.

Na 23-23 in helft twee liep de thuisploeg uit naar 27-25. Op tijd klonk voor Odense Håndbold, dat de koppositie van de gasten in het rood-wit overneemt, het eindsignaal.

Ook in speelronde vijf: een thuiszege van het Nykøbing van Zoë Sprengers. Skanderborg Håndbold zocht nog bij een voorsprong (17-18) de kleedkamer op, maar na de pauze maakte de thuisploeg korte metten met de competitiegenoot.

Tijdens de 36-28 overwinning scoorde Sprengers vier keer. Aanstaande zaterdag krijgt Nykøbing in de Champions League bezoek van het Noorse Storhamar Handball Elite.