Twee maanden na Spelen wint Oranje van Signell wel van Denemarken

By 25 oktober 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Wat in de kwartfinale van de Olympische Spelen niet lukte, is het Nederlands team gisteravond in een oefenduel wel in geslaagd: winnen van Denemarken. Tijdens de eerste wedstrijd onder nieuwe bondscoach Henrik Signell werd het 31-36 voor de nationale ploeg.

In Noorwegen waar het oefentoernooi de Golden League plaatsvindt startte Oranje heel sterk. Bij 7-15 was het verschil liefst acht goals.

Voor rust kwam Alieke van Maurik tot drie van haar uiteindelijk vier goals. Dat leverde de rechteropbouwer van Oranje, in voorbereiding op het EK dat eind november begint, en het Duitse Borussia Dortmund na een uur de titel ‘Player of the Match’ op.

17-17
Nog voor het einde van de eerste helft kwamen de Denen helemaal terug. Het rustsignaal van het oefenduel klonk bij 17-17.

In helft twee kwam Denemarken zelfs even voor, maar daarna namen de Oranjedames de regie in de partij helemaal terug. Routinier Lois Abbingh, net als Angela Malestein goed voor zeven goals, scoorde met nog een kwartier op de klok de 21-25 en daarna verdedigde de ploeg van Signell de voorsprong tot het eind.

Zaterdagmiddag om 15:45
“Het was een fijn gevoel om te Winne van Denemarken na he verlies in Parijs”, aldus de Zweedse trainer/coach van de nationale ploeg. “Ik denk dat we bijna heel de wedstrijd goed hebben gespeeld. Zowel in de aanval als in de verdediging. het is een goed begin voor mij en ik kijk ernaar uit om meer met dit team te spelen.”

De wens van Signell komt snel uit, want morgenmiddag laat Nederland zich alweer in de Golden League zien. Om 15:45 wacht Duitsland dat op dag één van het oefentoernooi in Noorwegen van het thuisland verloor: 32-30.