V&L buigt achterstand in Eindhoven laat om

Drie kwartier stond V&L gisteravond in Eindhoven op achterstand, maar toch hebben de Zuid-Limburgers de uitwedstrijd bij PSV naar zich toe getrokken: 25-28.

Met nog twintig minuten op de klok stond het 20-14 voor de thuisploeg. In de tweede helft, 15-13 bij rust, incasseerde V&L-doelvrouw Jessy Bruls slechts tien tegentreffers waardoor V&L erop en erover kon.

In de openingsfase en ook kort na de pauze was het PSV dat de lakens uitdeelde. Door slordigheden en missers gaven de rood-zwarten, die met twee time-outs nog wat probeerden te veranderen, de regie in de partij op eigen vloer over.

Van ede en Acampo
Bij 22-22 stond het het voor het eerst weer gelijk in Eindhoven. Toen had V&L nog dertien minuten ook het tweede punt te veroveren en dat lukte. In de slotfase waren cirkelspeler Marit-Jaelle van Ede (foto) en Anne Acampo, respectievelijk vijf en drie doelpunten, belangrijk.

Net als Van Ede scoorden ook Veerle Steijns en linkspoot Joy Wientjes vijf maal. Door de uitzege komt V&L op vier punten. Eerder werd van Velo gewonnen en de wedstrijd bij landskampioen Fortes Venlo eindigde in 26-19.